Maanbrief groep 1 (November 2016)

November 2016

Beste ouders/ verzorgers van groep 1.

Algemeen nieuws

We willen u op de hoogte stellen van wat we de afgelopen maand hebben gedaan en wat we in de komende maand weer in de klas gaan doen
Rosalie, Thijmen en Kartik zijn nu een aantal dagen aan het wennen bij ons in de klas. We hopen dat ze een fijne tijd bij ons zullen krijgen op school.

Jarig

-geen jarigen in november

Agenda november

1 :voorleesochtend
3 :speelgoedmiddag
14 : bibliotheekboeken ruilen en OR/MR verkiezingsavond 21 :Oudergesprekken
22 :studiemiddag
30 :afscheid juf Marleen

In de rij

Om het naar huis gaan zo veilig mogelijk te laten verlopen, laten we de kinderen allemaal op een rij staan bij de bosjes naast de kleuteringang. We stellen het op prijs dat de ouders, verzorgers, opa’s of oma’s de kinderen uit de rij ophalen, zodat wij het overzicht houden en zien dat uw kind met de juiste persoon meegaat. Dit gaat steeds een stukje beter, het blijft een aandachtspunt.

Werken met thema’s

De afgelopen weken hebben wij gewerkt over het thema van de Kinderboekenweek: “Voor altijd jong”.
Gedurende alle lessen stond het thema centraal en in het teken van opa’s en oma’s en jong en oud. Er is een opening geweest in de hal. Dit was voor veel kinderen de eerste keer in de hal met alle kinderen op school. Als afsluiting hebben we een spelletjes middag gehouden, dit was een groot succes. Twee oud leerkrachten Meester Nico en Juf Lucre zijn bij ons bezoek geweest om voor te lezen en te vertellen. Dit heeft u vast gezien op onze facebookpagina.

Boek van de week: Iedere week wordt er een boek voorgelezen. Aan het raam van de klas hangt welk boek er die week is voorgelezen. Misschien kunt u uw kind er eens naar vragen. Het boek wat nu bij het thema centraal staat is het boek: Keizar, Nadia en Bolder.

Wij werken momenteel over het thema uitvinden. Deze maand zal dit thema veranderen in thema Sinterklaas. Dit zal een spannende tijd worden voor de kinderen. Maar nu werken we nog twee weken over uitvinden en onderzoeken.
Afgelopen week hebben we een hut gebouwd om te onderzoeken hoe je voorwerpen kunt verbinden. Zie de foto’s.

schermafbeelding-2016-10-31-om-20-58-30

Letters en getallen

Zoem de bij heeft ons de letter Z geleerd en wij leren de V(vliegtuig) Deze gaan wij leren

vouwen. Ook leren wij de letter f. We voelen de letters, we zoeken de letters in de boeken We doen allerlei taal- en telspelletjes en leren liedjes.
De Bijbelverhalen die we de afgelopen weken hoorden gingen over Abraham en Sarah.

Rekenactiviteiten

De aankomende weken leren wij aantallen t/m 3 zonder te tellen, vergelijken en oordelen op evenveel. Ook leren wij groepjes van drie samenstellen. We leren de getallen 1,2 en 3. We meten de afstand wat een vliegtuigje kan afleggen. Begrippen lang-kort, groot en klein, hoog, laag en breed en smal komen aan bod.

Engels

De komende weken werken we aan “Family”. Hier heeft u al een mooi werkblad voor mogen ontvangen waarmee u thuis ook aan de slag kunt.