Groep 1b/2b

Welkom bij groep 1/2B

Wij zijn een leuke groep kleuters die samen met onze meester elke dag heel veel leuke en leerzame dingen doet.

We beginnen elke dag met lezen. Op een aantal dagen lezen we zelf in prentenboeken en op dinsdag en donderdag komen er kinderen uit groep 7 aan ons voorlezen. Dit vinden we altijd erg leuk en we leren er ook nog eens van. Ook voor de kinderen van groep 7 is dit leerzaam, dus een echte win-win!

Na het lezen zitten we in de kring. We kijken dan altijd welke dag het is en noemen ook de dag in het Engels. Daarnaast tellen we elke dag in het Nederlands en Engels en soms zelfs in het Frans en Duits.
 We luisteren elke dag naar een verhaal of gedicht uit het “kleine boekje” (Trefwoord) en zingen een heleboel liedjes, waarbij we ook lekker kunnen dansen.

Na het zingen en dansen komt Pompom vaak op bezoek. Met onze klassenvriend beleven we een hoop avonturen. Met Pompom leren we veel over de wereld, maar hij helpt ons ook met het leren van taal (nieuwe woorden, rijmen, luisteren, naar verhalen luisteren en deze begrijpen) en rekenen (hoeveelheden, tellen, plattegronden lezen).

Ook vliegt regelmatig onze vriend Zoem de klas binnen. Dat is altijd een feest! Nadat hij een rondje door de kring heeft gevlogen heeft hij altijd een mooi verhaal voor ons waar een letter bij hoort. Zo leren we ook nog eens een heleboel nieuwe letters/klanken.

Na ons avontuur met Pompom of Zoem is het tijd om lekker te bewegen. We hebben ons eigen schoolplein waar we ons lekker kunnen uitleven met onze fietsen, karren en autobanden of in onze zandbak. Als het weer niet zo mooi is, kunnen we lekker spelen in onze eigen gymzaal. De ene keer mogen we hier lekker zelf klimmen, klauteren, springen en glijden, de andere keer spelen we met hoepels, ballen of spelen we een tikspel.

Van al dat bewegen krijg je honger en dorst. Terug in de klas gaan we lekker eten en drinken. We doen ons best om zo vaak mogelijk fruit of een boterham mee te nemen, maar soms is een koek ook wel erg lekker. Tijdens het eten en drinken kijken we vaak naar een filmpje van Koekeloere of de HBB club.

Na het eten en drinken gaan we spelen in de klas. Er is zoveel te doen! We hebben een huishoek met allemaal nieuwe meubels, een bouwhoek met een heleboel grote blokken en daarnaast kasten vol met puzzels, spelletjes en bakken met speelmateriaal zoals lego, knex en een knikkerbaan.

We hebben in onze groep ook een weektaak. Best lastig om daar aan te denken, maar van de meester moeten we zorgen dat deze op vrijdag klaar is. We doen van alles in deze weektaak: puzzelen, tekenen, knippen, verven, bouwen en nog veel meer. Als we een opdracht gedaan hebben mogen we een sticker bij onze naam plakken. En na een tijdje krijgen we een echt weektaakdiploma.

Zo, we hebben u veel verteld over wat we doen in onze klas. Er is eigenlijk nog wel veel meer te vertellen, maar dat moet u toch echt zelf eens komen bekijken. Wij vinden het altijd leuk als er een nieuw kindje bij ons in de klas komt!

Groetjes van de kleuters van groep 1/2B en meester Maurice